seizoen 2018/2019 in vogelvlucht

September 2018

In September begint het seizoen zoals gebruikelijk voor alle wedstrijd dansers met de eerste wedstrijden bij verschillende bonden. Wij begonnen met een trainingskamp van de nummer 4 van de wereld Domen Krapez. Hij gaf ons tips en daarmee konden wij onze eerste trainingen makkelijk mee door komen. En uiteraard de vaste lessen die we geven aan de studenten vereniging Blue Toes in Groningen.

Oktober 2018

Deze maand stond voor ons in het Thema van de Assen week die in November elk jaar weer op de planning staat. Met voor ons dit jaar wel 4 avonden aan de bak. Dus we waren vooral gefocust op de eerste avond de Showdance.

November 2018

De Assen week waar we 4 avonden aan de bak mochten. De eerste avond was de Showdance voor ons. 1 ronde met 4 paren van wereldklasse. Toch een unieke ervaring om jezelf te mogen meten met de internationale top. En een goede voorbereiding voor het WK Showdance 2 weken later. De vrijdag was de Rising Star wedstrijd. Op Super Saterday hadden wij ons eerste Titel wedstrijd. het EK Professional Ballroom met vlaggen parade en al. Een super avond met de europese top aan de start. Op zondag was onze ‘gewone’ wedstrijd wat een Ranking wedstrijd is voor alle toppers, en dus een loodzware competitie.

WK Showdance

Onze 2e Titel wedstrijd. WK Professional Classic Showdance gehouden in Duitsland. Een prachtige locatie met de nieuwste en beste choreografiën en paren van de wereld in deze klasse. Iedereen moet eerst de Showdance laten keuren of alles volgens de regels gaat. Als die goedgekeurd word dan mag je een nummer loten en dat zal je startnummer zijn in de echte wedstrijd. Wij hebben onze Performance zo goed mogelijk weten neer te zetten. Helaas was het voor ons1 ronde. Maar een unieke ervaring rijker.

December 2018

Was voor ons in het teken van onze laatste Disney Wedstrijd. Als Amateur hebben we daar 7 WK’s gedanst voor Amateurs. Voor Professionals is dit een World Ranking Event wat betekent dat de zwaar gewichten erop af komen. En wij op enkele crossen de Finale mistte van de Rising Star en nogmaals net te weinig crossen voor de halve finale in de Open wedstrijd.

Januari 2019

Na weer mee te mogen dansen met Andre Rieu tijdens zijn jaarlijkse nieuwjaarsconcert in de Ziggodome. Mochten wij meteen de dag daarna meteen aan de bak voor de eerste wedstrijd van het kalenderjaar. We hebben onze Performance met een duidelijke focus weten te dansen. Tevens zijn wij bezig gegaan met onze nieuwe Showdance die we tijdens het NK in Juni weer op de vloer willen dansen.

Februari 2019

Deze maand stond in het teken van de voorbereidingen voor onze nieuwe Showdance. denk aan thema/kleding/muziek/choreografie. We hadden ook nog een wedstrijd in Heerhugowaard waar we een mooie 2e plek wisten te behalen. En weer eens bij konden praten met al onze collega’s.

Maart 2019

Zijn we begonnen met de Choreografie voor de Showdance dus de muziek en thema etc. was allemaal in werking gezet. Tevens hadden wij auditie gedaan voor het nieuwe seizoen van Dancing With The Stars. Daar zijn we helaas beidde niet doorgekomen.

April 2019

Een kleine wedstrijd in Reeuwijk hebben we gedanst om onze gedachtes even van de Showdance af te halen. Om vervolgens de focus weer fris op te kunnen pakken.

Mei 2019

De hele maand Mei staat toch altijd in het teken van het grootste dansfestival in Blackpool Engeland. Etienne kreeg 2 weken voor de start van dit festival een blessure onder zijn voet. en dus de laatste trainingen hebben we helaas moeten aanpassen. Gelukkig konden we wel starten, maar de focus was niet gretig genoeg in de Rising Star wedstrijd. We konden na deze valse start ons goed voorbereiden op de Open wedstrijd op vrijdag en die konden we toch wel veel beter neerzetten. En waren we blij met dat wat we hebben neer kunnen zetten.

Juni 2019

Het NK weekend met op de zaterdag onze Showdance, en zondag onze normale NK. Alle tijd de we er in hadden gestoken moest nou tot zijn recht komen. En dat heeft het gedaan. We hebben onze Titel Nederlands Kampioen Showdance weten te prolongeren met onze Show geinspireerd door Freddy Mercury. De zondag erna was ons gewone NK waar we vorig jaar Vice Kampioen mochten noemen. Mogen we ons in het rijtje terug zien met alle Kampioenen we zijn namelijk Nederlands Kampioen Professional Ballroom 2019 geworden.

Juli 2019

Het wedstrijdseizoen is ten einde en wij mochten ons opmaken voor meerdere optredens met Andre Rieu op zijn jaarlijkse Vrijthof concerten. Er was een nieuwe choreografie gemaakt dan voorgaande jaren en voor de dames een nieuwe jurk. Het waren weer geweldige optredens op het Vrijthof in Maastricht. Deel uitmaken van zo een wereldproductie is natuurlijk al geweldig maar dansen pal voor Rieu zelf is natuurlijk onbeschrijvelijk. We mochten nog mee feesten met het concert en het publiek vind het zo dankbaar als ze even met ons mochten dansen. dat geeft toch wel een erg voldaan gevoel. Het waren toch weer ongelofelijke optredens die in ons geheugen gegrift staan.