Officiële Koningsdag Groningen 2018

Hoe gaaf is dit !!!!

Dansvereniging Blue Toes was benaderd door de organisatie van de officiële Koningsdag te Groningen. Het bestuur heeft ons, Etienne en Anneke, benaderd om mee te helpen met het maken van de choreo.

In het kader van ‘Groningen studentenstad’ is er een gedeelte van de looproute van de koninklijke leden aandacht geschonken aan het studentenleven. Het muziekstuk voor ‘onze’ dansers was reeds bekend: “Gras van het Noorderplantsoen” welke bekend is onder de Groninger studenten.  De aangewezen plek is in de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

Slechts enkele weken vóór Koningsdag zijn wij met een geselecteerd groepje van 6 paren begonnen aan een choreo op het nummer “Gras van het Noorderplantsoen”. Op Koningsdag ging een accordeonist uit Bedum dit nummer spelen in een rijdende caddy door de straat. Om feeling te krijgen van hoe hij speelt, kon hij een training bijwonen en bespeelde zijn accordeonist.

De dag zelf was spannend. Om half negen was de stad nog lange na niet vol gestroomd. Iedereen moest vroeg aanwezig zijn op de aangewezen opvanglocatie van de organisatie. Kleding aantrekken, dames in de make up en haren opsteken. Om half 10 moesten we klaar staan voor een laatste doorloop. Daarna was het wachten wachten wachten. Je mocht eigenlijk niet meer je straat uit. Af en toe livestream op onze mobiel gekeken. Waar zijn ze in het programma. Er liep tevens een vrouw rond van de organisatie, zij gaf aan dat de koninklijke leden bijna onze kant op gingen.

Iedereen op de plek? Alsnog weer wachten. Maar je moet alert zijn, want je kan elk moment moeten beginnen. Toen hoorden we alle studenten beginnen met zingen. Yes, het is begonnen. Een caddy met een leadzanger en de accordeonist reden heel langzaam door de straat. Achter de hekken in de straat stond vol met studenten die meezongen met het nummer. Af en toe beetje chaos, maar de dansparen pakten de situatie heel goed op.

 

En dan het moment dat het koningspaar langs loopt. We hebben gezien dat ze genoten van de dansers en achteraf hebben we heel mooie foto’s op internet gevonden waar we enorm trots op zijn. Er is zelfs nog een foto in het roddelblad Privé gespot.

Na deze bijzondere en geweldige belevenis werden velen overspoeld met berichtjes en foto’s.

Gespot op tv !!